Vastgoed Journaal bericht: “Startschot voor energieneutraal Centrumplan Westwijk in Vlaardingen”

Datum
12 sep '17
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel —

Wethouder Hoekstra van de Gemeente Vlaardingen, directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg van Waterweg Wonen en directeur Johan Krijgsman van Waal hebben onlangs de overeenkomsten voor het ontwerp en de realisatie van het energieneutrale sporthal- en appartementencomplex in het Centrumplan Westwijk te Vlaardingen ondertekend.

Het ontwerp van KOW omvat 46 appartementen, een sporthal, horeca en commerciële ruimtes. Het complex is geheel energieneutraal opgezet vanuit de passief-huis-methode en voldoet aan de PHPP eisen. Het energieconcept heeft naast een zeer dichte gebouwschil full electric verwarming van appartementen en sporthal. De opwekking van de benodigde energie verloopt via PV panelen op de daken van de sporthal en de appartementen.

De appartementen worden in opdracht van Waterweg Wonen gerealiseerd. De realisatie van sporthal, horeca, commerciële ruimtes en openbare ruimte vindt in opdracht van de Gemeente Vlaardingen plaats. De bouw van dit project zal in 2018 plaatsvinden.

Marieke Kolsteeg: “Het project is een mooie eerste stap in de vernieuwing van de Westwijk en past in de energievisie van Waterweg Wonen. Wij streven ernaar om voor 2020 33% CO2-reductie in onze woningvoorraad te behalen. Voor de duurzaamheidsopgave hebben wij 10 miljoen euro extra gereserveerd.”

Klik hier voor de koppeling voor het bericht op de site van Vastgoed Journaal

Onder onderstaande afbeeldingen: 1. Vlnr: Johan Krijgsman (Waal), Marieke Kolsteeg Waterweg Wonen) en wethouder Arnout Hoekstra, 2. Oost zijde met wonen boven winkels aan het plein, 3. Overzicht complex met aan oost en westzijde appartementen en winkels met daartussen de sporthal.

ArtVastgStartWestwijk20170912 2 ArtVastgStartWestwijk20170912 WestwijkVlaardingenOverzicht01