Virtueel kijkje in woonzorgvilla Parkzicht

Datum
16 nov '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Informatieavond Woonzorgvilla Parkzicht
Artikel —

Tijdens de goedbezochte informatieavond van afgelopen maandag konden de toekomstige bewoners van Villa Parkzicht een virtueel kijkje nemen in hun nieuwe woning. In de nieuwbouwwijk Ekerschot-Noord krijgen 24 jongeren hun eigen appartement waar ze onder begeleiding op zichzelf gaan wonen.

KOW heeft in opdracht van Cello en twee verenigde ouderinitiatieven, S.T.E.R. Wonen en Stichting Ouderinitiatief Den Bongerd, het woonzorggebouw ontworpen. Villa Parkzicht bestaat uit een geschakeld 1-laags en 2-laags gebouw. In de drie bouwdelen komen drie woongroepen met elk acht bewoners. Alle jongeren krijgen een eigen appartement, met woon- en slaapkamer en delen een gemeenschappelijke ruimte en keuken. In twee woongroepen komt 24 uurszorg, één groep wordt beschermd wonen.

Impressie gebied tussen de twee zorggebouwen. KOW

Impressie gebied tussen de twee zorggebouwen

Menno Voss, architect bij KOW: “We wilde een plek maken die veilig en geborgen is maar ook deel uitmaakt van de Oirschotse gemeenschap. Villa Parkzicht is daarom naar binnen gericht met een robuuste uitstraling aan de buitenzijdes en een open, transparante binnenzijde. Grote raamopeningen tot op de vloeren geven het gebouw een lichte, vriendelijke uitstraling met veel daglicht in de binnenruimtes. Het interieur is rustig met natuurlijke materialen en kleuren en in eenheid met de groene omgeving. We hebben de ruimtes vanuit ons 3D tekenprogramma Revit opgewerkt in Enscape. Door het scannen van de QR-code kunnen de nieuwe bewoners de ruimtes rondom beleven met een VRbril of op hun telefoon. Hoe leuk is dat.”

Villa Parkzicht wordt momenteel gebouwd door aannemer Van Boven, volgens de planning is het woonzorgcomplex volgend jaar zomer gereed. “Dan kunnen de bewoners de virtuele realiteit vergelijken met de echte,” zegt Menno lachend.

Parkzicht in 3D beleven? Kijk hier en hier voor de gezamenlijke woonkamers en hier voor de studio.


De bouw is te volgen via https://ster-wonen.nl/index.php/bouwontwikkeling