Weer aan de slag bij Brede School Weespersluis

Datum
28 aug '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Sporthal van de Brede School Weespersluis in uitvoering (aug. 2020)
Artikel —

Nu de bouwvak voorbij is wordt er door Heddes weer volop gebouwd aan de Brede School Weespersluis. De werkzaamheden aan het casco zijn vergevorderd en binnen wordt gewerkt aan de inrichting en de installaties.

Brede School Weespersluis in uitvoering (aug. 2020)

Brede School Weespersluis wordt een integrale voorziening voor onderwijs, sport en buurt in de ‘fin-de-siècle’ stijl van de nieuwe wijk Weespersluis. Het complex wordt duurzaam, gezond en toekomstbestendig. Het gebouw is flexibel, aanpasbaar en demontabel ontworpen met dubbelgrondgebruik en gedeelde functies. De achter- en zijgevel zijn voorbereid op een demografische uitbreiding met 14 lokalen (van ca. 1.350 m2) met hergebruik van gevelelementen.

3e verdieping Brede School Weespersluis in uitvoering (aug. 2020)

Sporthal van de Brede School Weespersluis in uitvoering (aug. 2020)

De Brede School wordt zo energiezuinig dat de opbrengst gelijk is aan het verbruik: Nul op de Meter met een EPC van -0,2. Door gebalanceerde, CO2 gestuurde ventilatie voldoen de onderwijsruimtes aan de eisen ‘Frisse School’ Klasse B.

KOW heeft in opdracht van de gemeente en de betrokken onderwijsinstellingen de Brede School Weespersluis ontworpen en met het ontwerpteam uitgewerkt. De bouw is vorig jaar november gestart en volgens planning zal het multifunctionele complex na de krokusvakantie 2021 haar deuren open voor de leerlingen, de sporter en buurtbewoners.

Overview Brede School Weespersluis