Weverspoort in Helmond weer compleet gemaakt

Datum
13 mrt '23
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel ED over stadsvernieuwing Weeverspoort met impressie Pleinblok. KOW
Artikel ED over stadsvernieuwing Weeverspoort met impressie Pleinblok
Artikel —

Artikel op de site van het Eindhovense Dagblad van vorige week: ‘Rotte plekken’ in Helmondse Heistraat verdwijnen; 66 nieuwe woningen bij winkelplein en aan het park

Met de bouw van 66 woningen wordt de binnenstadbuurt Weverspoort in Helmond compleet gemaakt. Er komen 55 appartementen bij het winkelplein aan de Heistraat en het Weverspark en 11 eengezinswoningen aan de Heistraat en Wolfstraat.

KOW heeft voor Woningstichting Woonpartners en ontwikkelende bouwer Janssen de Jong twee woonblokjes met de 55 appartementen ontworpen. Het ‘Parkblok’ aan het Weverspark omvat 20 sociale huurappartementen als 4-spanner in 5 lagen met portiekontsluiting. In het 5-laagse ‘Pleinblok’ aan de Heistraat komen 32 appartementen met een galerijontsluiting en 3 studio’s op de begane grond.

Impressie Parkblok Weeverspoort Helmond. KOW

Impressie Parkblok Weeverspoort Helmond

Ontwikkeling Weverspoort
De wijk Weverspoort in de Helmondse binnenstad is gebouwd aan het begin van de vorige eeuw. Vanaf 2000 is voor Weverspoort en voor andere delen van het centrum een grootschalige herstructurering ingezet. In de herontwikkeling van Weverspoort worden totaal tussen de 400 en 450 woningen gerealiseerd. Voor de wijk is een beeldtaal bepaald die bekend staat als ‘Amsterdamse School’. Het Parkblok en het Pleinblok zijn door ons ontworpen in deze beeldtaal uit het begin van de 20e eeuw. Met gedetailleerd metselwerk, gemetselde plantenbakken, fraai vormgegeven hoofdentrees en het gebruik van dakpannen als gevelbekleding.

Binnenkort wordt er gestart met de bouw van het Pleinblok, daarna volgt het Parkblok. Naar verwachting wordt het project in 2024 afgerond.
Ga voor het hele artikel naar de site van het Eindhovense Dagblad: https://www.ed.nl/helmond/rotte-plekken-in-helmondse-heistraat-verdwijnen-66-nieuwe-woningen-bij-winkelplein-en-aan-het-park~aab1f61d/

Gevelfragment Pleinblok Weeverspoort. KOW

Gevelfragment Pleinblok Weeverspoort