Wie kan er nou zeggen “ik woon op een landgoed”

Datum
7 feb '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie gemeenschappelijk tuin op dek tussen de urban villa’s op Park Beresteijn. KOW
Impressie gemeenschappelijk tuin op dek tussen de urban villa’s op Park Beresteijn
Artikel —

De ontwikkeling van ‘Huize Beresteijn’ in Voorschoten is begonnen. Niersman sloopt op dit moment de bijgebouwen waarna kan worden gestart met de restauratie van (een deel) van het monumentale landhuis, het aangrenzende gebouw met zorgappartementen en drie door KOW ontworpen appartementenblokjes. Ook het historische park wordt daarbij in ere hersteld.

Impressie overview urban villa’s op landgoed Beresteijn. KOW

Impressie overview urban villa’s op landgoed Beresteijn

René Buur, directeur en architect bij KOW: “We hebben de drie urban villa’s ontworpen met veel respect voor de historie en de natuur van de buitenplaats; ze sluiten daardoor mooi aan bij formaat van het landhuis en passen in het natuurlijke landschap.”

De gebouwen worden gegroepeerd rondom een gezamenlijke ‘cour’ met daaraan de entree van ‘Het Gastenhuis’ met 20 zorgappartementen voor demente ouderen en de drie urban villa’s met 36 appartementen en 7 penthouses. Dit entreegebied sluit aan op het gerestaureerde park en loopt als gezamenlijke tuin door over het dek van de garage.

Impressie 4-laagse urban villa op Park Beresteijn. KOW

Impressie 4-laagse urban villa op Park Beresteijn

“De urban villa’s hebben drie, vier en vijf lagen, met een teruggelegen bovenste verdieping. Verhoudingen en korrelgrootte van de gebouwen komen voort uit onze analyse van het landhuis en vormen daarmee de basis van ontwerp.” legt René Buur uit. “De verhouding van de raampartijen en verdeling van witwaarde in de gevels zijn afgestemd op het oorspronkelijke landhuis”.

Volgens planning verhuizen de eerste bewoners begin 2025 naar hun nieuwe, unieke woning. Want wie kan er nou zeggen “ik woon op een landgoed”.

Ga voor meer informatie naar www.parkberesteyn.nl

Impressie interieur appartement op maaiveld Park Beresteijn. KOW

Impressie interieur appartement op maaiveld Park Beresteijn.