WIJpark Schiedam weer een stap dichterbij

Datum
1 mrt '23
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Impressie WIJpark met deelparken voor spelen en ontmoeten
Artikel —

De bouw van 140 woningen rond het Dr. Wibautplein is weer een stap dichterbij gekomen. Vorige week is door ontwikkelaar Bemog en gemeente Schiedam de handtekening gezet onder de koopovereenkomst voor de grond en is de procedure om het bestemmingsplan te wijziging is gestart.

Sebastiaan Jansen, architect en creatief directeur bij KOW: “We hebben voor ‘WIJpark’ een ontwerp gemaakt dat helemaal past in onze filosofie een natuurlijke leefomgeving te maken in stedelijke context. Een slim schuifspel van deelparken en gebouwen waarbij ontmoeten en verbinden centraal staat.”

Impressie 8-laags bouwblok in WIJpark

WIJpark wordt gevormd door vier deelparken, met elk een eigen identiteit en programma. Alle bestaande functies op het Dr. Wibautplein als spelen, sporten en de moestuin zijn hierbij behouden en hebben een eigen plek gekregen. Tussen de deelparken worden vijf verschillende bouwblokken gepositioneerd. Drie gebouwen van vier tot acht verdiepingen met in het totaal 75 appartementen en twee blokjes met totaal 65 eengezinswoningen.

Overview stedenbouwkundig ontwerp WIJpark

De verschillende gebouwen worden in architectuur met elkaar verbonden door een gevelraster dat verwijst naar de architectuur van de naoorlogse wijk Nieuwland. Ook het circulaire materialenpalet en het vele groen in de gevel maken van WIJpark een eenheid. Die eenheid is ook terug te vinden in de betrokkenheid vanuit de buurt. In de afgelopen twee jaar is in verschillende sessies het plan verder ontwikkeld. “Zo groeit de WIJpark community en wordt iedereen een beetje eigenaar van het WIJpark.” Aldus Sebastiaan Jansen.

WIJPark wordt ontwikkeld samen met de buurt. KOW

WIJPark wordt ontwikkeld samen met de buurt