Wonen aan de Bosrand van Landgoed in den Houte

Datum
2 nov '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie van vrijstaande woning in de Bosrand Landgoed in den Houte
Artikel —

KOW, RROG stedenbouw en landschap en ontwikkelingscombinatie Novaform/ Trebbe hebben in 2018 het winnende ontwerp gemaakt voor het voormalig zorgterrein St. Bavo in Noordwijkerhout. De contouren van de nieuwe woonwijk – Landgoed in den Houte – zijn nu al goed te zien.

De woningen van deelplan 1 – De Bosrand – zijn onlangs in verkoop gegaan. KOW ontwierp de twee- en drie-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in dit deelplan. Het moest een mooie, ontspannen woonomgeving worden, en in balans met het groene en historische karakter van het gebied.

Modern vakmanschap
De Bosrand is het mooiste stukje van Landgoed in den Houte. Het is een bos- en waterrijk gebied, wat behouden moest blijven. Om dat te kunnen waarborgen zijn de twee- en drie-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woningen ontworpen in eenheid met de natuur. Niet alleen qua materiaalkeuze, maar ook het stedenbouwkundig plan volgt de beweging die al in het gebied aanwezig was. De woningen staan op ruime kavels langs het meanderende water en een slingerend pad met karakteristieke bomen.

Om de bestaande bomen de ruimte te kunnen geven heeft KOW het volume van de woning op de begane grond geconcentreerd, waardoor de verdiepingen ranker konden blijven. Bomenkruinen kunnen daardoor natuurlijk uitkragen. Door ook de kozijnen op de eerste verdieping smaller te maken ontstaat er een rustiger gevelbeeld, waardoor er meer aandacht is voor de karakteristieke bomen en de natuurlijke omgeving. Daarnaast zijn de platte daken allemaal begroeid, parkeren de bewoners en bezoekers op graskeien en krijgt iedere woning standaard een regenton. Door het toepassen van erkers, openslaande deuren en grote raampartijen halen we het groene buiten voor alle bewoners naar binnen. Een van de vrijstaande woningen heeft een prachtige vlonder aan het water.

Kijk voor meer informatie over de verkoop en de woningtypen op www.debosrand-indenhoute.nl.

Lees meer over het hele plan Landgoed in den Houte op onze projectpagina.

Impressie interieur vrijstaande woning in De Bosrand