Wonen op landgoed Monnikenberg in Hilversum

Datum
19 mei '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie overview ’t Park op Monnikenberg in Hilversum
Artikel —

Wat een geluk! ’t Park op Monnikenberg wordt zonder twijfel een van de meest bijzondere nieuwe woongebieden in ’t Gooi en misschien wel van de Randstad. Wonen op een eeuwenoud landgoed, omzoomd door een fraai bos, bij de historische ‘9-holes’ van de Hilversumsche Golfclub, met het centrum van Hilversum op 7 minuten fietsen…

Impressie ’t Park Monnikenberg in Hilversum

KOW heeft samen met BoschSlabbers voor ontwikkelaar VORM een park ontworpen met 50 landelijke en duurzame woningen. De woningen in ’t Park zijn prachtig verdeeld over de ruimte. Een glooiend landschap, volwassen bomen, grasland, struiken en heesters vormen het natuurlijke landschap waarin de woningen ‘te gast zijn’.

Het plan is hoofdzakelijk opgezet met 2-onder-1-kapwoningen, afgewisseld met 3-onder-1-kap en af en toe een vrijstaande woning. Deze types hebben allemaal een eigen signatuur, maar zijn wel duidelijk familie van elkaar. Hierdoor ontstaat een woonbuurt met een eigen karakter en herkenbaarheid. Door gebruik te maken van verschillende kaprichtingen wordt de vrije ligging van de gebouwen in het landschap benadrukt. De woningen langs de randen hebben een natuurlijke afscheiding, waardoor het landschap als het ware doorloopt in de tuin.

Daarnaast zijn de woningen ook nog eens voorzien van een duurzaam pakket van KlimaatGarant met een bodem WKO voor vloerverwarming en -koeling, douche WTW, gebalanceerde ventilatie met WTW en indaksgelegde zonnepanelen. Samen goed voor een energieneutrale EPC van 0,0.

Geïnteresseerd? Ga naar dan naar de site van ’t Park. De woningen zijn nu in verkoop vanaf € 625.000,- voor een 3-onder-1-kapper van 151 m2 tot een vrijstaande villa van 193 m² voor € 945.000,-.

Impressie ’t Park Monnikenberg in Hilversum