Woningen De Wijck begin 2024 in verkoop

Datum
18 dec '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie ‘De Wijckkamer’ aan het Stationsplein
Artikel —

Vorige week donderdag was de informatiemarkt voor De Wijck in Zwijndrecht. Omwonenden, toekomstige bewoners en andere geïnteresseerden werden geïnformeerd over de eengezinswoningen, appartementen en de collectieve tuinen. We kregen veel enthousiaste reacties en ook goede ideeën voor de tuinen. Daar kunnen we verder mee.

Informatiemarkt De Wijck 14 december jl.

KOW heeft samen met RROG voor Van Wijnen Projectontwikkeling het kloppend hart van het Stationskwartier ontworpen. Het gebied dat nu nog stil en verlaten aandoet wordt straks een levendige en groene plek waar wonen, ontmoeten en ontspannen samenkomen. Met 55 woningen voor starters, jonge gezinnen en gepensioneerden, met spelende kinderen in de binnentuin en een verse kop koffie in De Wijckkamer.

Impressie De Wijck aan het Stationsplein in Zwijndrecht

Impressie binnenhof De Wijck.

Sebastiaan Jansen, creatief directeur en architect bij KOW: “Vanuit onze visie op ‘natuurlijk stedelijk leven’ hebben we een alzijdig bouwblok ontworpen dat de stedelijkheid weerspiegelt en tegelijkertijd de natuur omarmt. Aan het Stationsplein ontwerpen we een industrieel baken met een levendige plint. Wonen, ontmoeten, spelen en recreëren komen hier samen in de Wijckkamer. Dit zorgt voor een levendig straatbeeld en stimuleert sociale cohesie.

Impressie appartementen, grondgebonden woningen en moestuinen aan de spoorzijde

In de groene binnentuin is ruimte voor natuur, sport, spel en ontmoeting. Het is een doorwaadbaar bouwblok, met heldere overgangen tussen de private- en openbare ruimte. Deze overgang hebben we gelaagd ontworpen, waardoor er sociale interactie plaatsvindt op verschillende schaalniveaus en aan alle zijden van het plangebied.”

Een van de uitdagingen op deze locatie is geluid. Het spoor en het verkeer zorgen voor geluidsbelasting op de gevels van de appartementen en woningen. Sjoerd Broek, architect bij KOW: “In samenwerking met akoestisch experts van Buro Bouwfysica, hebben we parametrisch een gebouwvorm ontworpen die de geluidscontour volgt. Daaruit ontstond een massa met een getrapt volume als buffer naar het achtergelegen gebied. Door de hofstructuur ontstaat er op het maaiveld een geluidluwe gemeenschappelijke buitenruimte met daaraan de tuinen van de grondgebonden woningen.”

De woning gaan begin 2024 in de verkoop. Blijf op de hoogte via https://www.dewijck-zwijndrecht.nl/ en meld je aan voor de nieuwsbrief.