Bouw IKC Remigius start met tijdscapsule

Datum
5 dec '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Bouwbord IKC Remigius in Duiven
Artikel —

Vorige week woensdag 29 november is gevierd dat de bouw van IKC Remigius in Duiven is begonnen. Wethouder Joyce Zwaga-Komen en bestuurder Annemieke Miltenburg onthulde samen met vier kinderen de bouwborden. Ook werd er onder het toeziend oog van leerlingen, medewerkers en andere betrokkenen een tijdscapsule in de fundering geplaatst. In de versierde ton spullen en boodschappen bestemd voor de kinderen van de toekomst.

Tijdscapsule start bouw IKC Remigius

KOW heeft voor onderwijsstichting Innerwaard een nieuw en flexibel gebouw ontworpen waarin aan ca. 460 kinderen een nieuw onderwijsconcept wordt aangeboden. Het kindcentrum is door TWIN uitgewerkt en wordt door WAM&VanDuren gebouwd.

Menno Voss, architect bij KOW: “Het gebouw reageert op de bestaande omgeving. Zacht en groen aan de parkzijde en meer stedelijk aan de kant van het versteende centrum van Duiven. Het gebouw wordt een eenheid door gebruik van dezelfde materialen en kleuren. In de lichte, gemêleerde gevel komen donkergrijze kozijnen, afgewisseld door minerale steenstrips in een palet van rustige, warme en natuurlijke kleuren.”

Start bouw IKC Remigius

IKC Remigius wordt een voorziening van ca. 2.300 m2 BVO voor kinderen van 2 tot 13 jaar, waar vroeg- en voorschoolse educatie, peuteropvang, onderwijs en buitenschoolse opvang samengaan en elkaar versterken.

“Om optimaal gebruikt te maken van het tapstoelopende perceel hebben we een L-vormig gebouw ontworpen. Het gebouw is alzijdig, met een centraal hart waar de twee beuken samenkomen. Via dit centrale atrium met de hoofdentree en de tribune trap wordt het gebouw ontsloten. Op dit multifunctionele plein worden de basisschool en de kinderopvang met elkaar verbonden en wordt ontmoeting tussen de gebruikers gestimuleerd.” Aldus de architect.

Eind 2024 moet de bouw gereed zijn en kan het kindcentrum na de kerstvakantie, begin 2025 in gebruik worden genomen. Ga voor meer informatie naar https://kow.nl/projecten/ikc-remigius/

Impressie IKC Remigius aan het plein

Impressie parkzijde IKC Remigius (zuidoost zijde). KOW

Impressie parkzijde IKC Remigius (zuidoost zijde)