Zomers wonen op eiland Zomerbries in Wilgenrijk Maassluis

Datum
15 apr '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie van de woningen op Zomerbries aan het water
Artikel —

Vandaag is de verkoop gestart van de door KOW ontworpen woningen in fase ‘Zomerbries’ op de Wilgenrijk, nabij Maassluis en het natuurgebied Midden-Delfland.

Zomerbries is een eiland met een eigen identiteit, ontworpen als een ensemble, geïnspireerd op wonen op een landelijk erf en natuurlijke oevers in typisch Hollands waterrijke omgeving. Doordat de huizen diagonaal zijn gepositioneerd ontstaan er ruime, autoluwe erven met aan alle kanten zicht op water.

Impressie overview Eiland Zomerbries op Wilgenrijk

De 19 twee-en-drie-onder-één-kappers van Zomerbries hebben allemaal een ruime tuin aan het water. Grote raampartijen en schuifpuien zorgen voor een maximale verbinding tussen binnenruimte en de groene en waterrijke buitenruimte.

De woningen vormen een ensemble door het gebruik van dezelfde natuurlijke materialen, het lichtkleurige metselwerk de zorgvuldig opvallende detaillering van de dakrandkaders en het gevelmetselwerk. Hierdoor krijgt het eiland een zonnig, licht en geheel eigen karakter.

Impressie 3-kapper Zomerbries aan de hofzijde

Geïnteresseerd in een woning op het eiland? Of benieuwd naar de ontwerpvisie van KOW architect René Buur op het plan? Klik dan hier voor de video op de projectsite

René Buur geeft toelichting op het plan Zomerbries