BD bericht: “Oplossing tegen energieverspilling: gebouw Cello ingepakt met dikke isolatielaag”

Datum
4 nov '19
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel op de site van BD van 2 november
Artikel —

Bericht op de site van het Brabants Dagblad van afgelopen zaterdag over de revitalisatie van het kantoorgebouw van Cello in Rosmalen waarvoor KOW het ontwerp maakte. Ga naar de site van het BD voor het artikel.

Het kantoor van Cello op zorgterrein ‘De Binckhorst’ is gebouwd in de jaren ’70 en voldeed qua uitstraling en voorzieningen niet meer aan de eisen van deze tijd. De zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking wilde het werk- en leercentrum grondig renoveren en heeft KOW gevraagd hiervoor een integraal ontwerp te maken met de kernwoorden: herkenbaar, open en duurzaam.

Geïsoleerde gevel met een vriendelijke uitstraling
De bestaande witgekeimde gevel is voorzien van 14 cm gevelisolatie en in harmonie met de bosrijke omgeving afgewerkt met naturel houten delen en pleisterwerk. Deze onderhoudsarme en duurzame materialen geven het gebouw een gezonde en vriendelijkere uitstraling. De nieuwe gevel is doorgetrokken tot boven de dakrand. Door deze hoge dakopstand worden de bovendakse installaties en de 375 nieuwe zonnepanelen aan het zicht onttrokken. Ook de huidige stalen, houten en aluminium kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen met een uniforme uitstraling en HR++ beglazing.

Binnenplaats gerevitaliseerd kantoor van Cello in Rosmalen

Een uitnodigend gebaar
In het ontwerp hebben we de centrale entree verlegd en geplaatst in het verlengde van de ontmoetingsruimte; het centrale hart van het gebouw. De entreepartij is herkenbaar en uitnodigend ontworpen als een transparante houten pergola.

Op de Nulandse Heide
We hebben de nabijgelegen Nulandse Heide gebruikt als inspiratie voor het ontwerp van de buitenruimtes. Deze besloten patio’s worden ingericht als “stuifduin” met plaatselijke heide begroeiing en solitaire bomen. Zandkleurige terrastegels verbinden de verschillende entrees aan elkaar. In de patio’s komen picknic-tafels waaraan gegeten en gewerkt kan worden.

Bestaande situatie Cello gebouw in 2017