HARMONIE een jaar later

Datum
30 apr '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
HARMONIE in uitvoering; met op de voorgrond de Dekwoningen. KOW
HARMONIE in uitvoering; met op de voorgrond de Dekwoningen
Artikel —

In het plan HARMONIE van Blauwhoed, Stebru, RROG en KOW wordt de eenzijdige naoorlogse wijk De Hoven II in Capelle aan den IJssel getransformeerd tot een leefbare woonbuurt met kwaliteit en karakter. In totaal komen er 200 woningen in een mix van verschillende eengezinswoningen, appartementen en gerenoveerde sociale huur appartementen. Deze mix van huur- en koopwoningen zorgt voor meer balans in de wijk.

Sinds vorig jaar april wordt er gebouwd aan de HARMONIE, KOWers Maaike en Sjoerd bekeken de vorderingen van het project. “Nu het nieuwe appartementsgebouw op hoogte is, zie je vanaf de bovenste verdieping steeds beter de stedenbouwkundige opzet van het plan”, aldus projectarchitect Sjoerd Broek.

Overzicht HARMONIE in Capelle aan de IJssel. KOW

Overzicht HARMONIE in Capelle aan de IJssel

De HARMONIE vormt één architectonisch ensemble. Alle woningen zijn door KOW ontworpen met hetzelfde – veelal circulaire – materialenpalet en dezelfde stijlelementen. Door deze materialen en stijlelementen bij iedere woonvorm en sfeergebied op een ander manier toe te passen ontstaat een zeer divers beeld die tegelijk een sterke samenhang en eenheid vertoont.

Gevel van gespleten stoeptegels in HARMONIE. KOW

Gevel van gespleten stoeptegels in HARMONIE

Impressie 'herenhuis' met gespleten stoeptegels in het onderste deel van de gevel. KOW

Impressie ‘herenhuis’ met gespleten stoeptegels in het onderste deel van de gevel

Kenmerkend voor het project is het hergebruik van gespleten stoeptegels als gevelmetselwerk. Maaike Mossinkoff, assistent ontwerper bij KOW, die de bouw bezoekt in het kader van haar PEP (Professioneel Ervarings Programma): “De gebroken kanten, het horizontale patroon en de nuances van de verschillende kleuren grind in de tegels, ze geven de gevel een heel bijzondere uitstraling.”

Eind 2023, begin 2024 worden de eerste woningen opgeleverd. Meer weten over de HARMONIE? Ga dan naar onze site: https://kow.nl/projecten/harmonie-hoven-ii/

Maaike Mossinkoff bij de dekwoningen in HARMONIE. KOW

Maaike Mossinkoff bij de dekwoningen in HARMONIE

Dakkapel dekwoning van binnen naar buiten. KOW

Dakkapel dekwoning van binnen naar buiten