IKC Remigius krijgt vorm

Datum
28 feb '24
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
IKC Remigius in uitvoering (febr. 2024, foto WAM&Van Duren)
Artikel —

KOW heeft voor onderwijsstichting Innerwaard een nieuw en flexibel gebouw ontworpen waarin aan ca. 460 kinderen een nieuw onderwijsconcept wordt aangeboden. Het kindcentrum is door TWIN uitgewerkt en wordt door WAM&VanDuren gebouwd.

Dankzij het gebruik van drones voor het digitaal inmeten van de bouwplaats en een grondige voorbereiding, zijn de wanden van de begane grond door WAM&VanDuren perfect op hun plek gezet. Het gebouw groeit nu gestaag de hoogte in en begint langzaam maar zeker zijn definitieve vorm aan te nemen.

Impressie overview vanaf de parkzijde in westelijke richting

Menno Voss, architect bij KOW: “Om optimaal gebruikt te maken van het tapstoelopende perceel hebben we een L-vormig gebouw ontworpen. Het gebouw is alzijdig, met een centraal hart waar de twee beuken samenkomen. Via dit centrale atrium met de hoofdentree en de tribune trap wordt het gebouw ontsloten. Op dit multifunctionele plein worden de basisschool en de kinderopvang met elkaar verbonden en wordt ontmoeting tussen de gebruikers gestimuleerd.”

Eind 2024 moet de bouw gereed zijn en kan het kindcentrum na de kerstvakantie, begin 2025 in gebruik worden genomen. Ga voor meer informatie naar https://kow.nl/projecten/ikc-remigius/