Streetart ‘with a message’ in verlaten winkelcentrum Kijkduin

Datum
31 aug '19
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Streetart in winkelcentrum Kijkduin (foto Miranda ter Horst – Lantink)
Artikel —

Het winkelcentrum van Kijkduin wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van Nieuw Kijkduin. Tot het zover is hebben graffitikunstenaars er vrij spel. Miranda  Lantink en haar spuitgasten hebben van eigenaar FRED Developers carte blanche gekregen om het verlaten winkelcentrum om te toveren tot een tijdelijk Open Street Art Museum met als boodschap ‘plastic pollution’.

Streetart in winkelcentrum Kijkduin (foto Miranda ter Horst – Lantink)

En dat is gelukt; Ringo Mollinger en Olivier Varossieau en andere artiesten hebben geen plekje wit meer overgelaten in ‘oud’ Kijkduin. Ramen, plafonds, daken en vloeren, alles is ondergeverfd in het thema ‘zee en vervuiling’. Tot eind september kan het indrukwekkende project nog worden bezocht, daarna zal de kunst samen met het winkelcentrum in puin veranderen.

Streetart in winkelcentrum Kijkduin  (foto Miranda ter Horst – Lantink)

KOW heeft in opdracht van Fred Developers samen met TconcepT, Jan des Bouvrie en Piet Boon Studio de eerste fase ontworpen van Nieuw Kijkduin. Met de appartementencomplexen Poniente, Vendaval en Gregale, winkels en horeca aan de promenade en de boulevard en de ondergrondse parkeergarage. De eerste fase wordt momenteel door Boele & Van Eesteren gerealiseerd.