Purmerend is twee opvallende gebouwen rijker

Datum
18 okt '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Binnenhof entreezijde. KOW
Binnenhof entreezijde
Artikel —

Op Kop West in Purmerend zijn onlangs twee opvallende appartementengebouwen opgeleverd. De blokken vormen het sluitstuk van de gebiedsontwikkeling Kop West. KOW heeft ze in opdracht van Snippe Projecten ontworpen. Zoals alle ontwikkelingen op Kop West zijn ook deze twee projecten vernoemd naar een beroemde brug; de Parijse ‘Pont Neuf’ en ‘Ponte di Rialto’ in Venetië. De gebouwen staan in een parkachtige omgeving aan het water, op loopafstand van het centrum van Purmerend.

Geveldetail Point Neuf

René Buur, algemeen directeur en architect bij KOW: “Ik ben best trots op deze twee blokken. We hebben voor twee verschillende doelgroepen, sociale huur en middeldure koop, twee gelijkwaardige en kwalitatief hoogwaardige gebouwen ontworpen. Dat zie je onder meer terug in de bijzondere vormen en in de gedetailleerdheid van het metselwerk. Dat heeft HSB Bouw heel netjes gedaan, modern vakmanschap!”

Waterkant Ponte di Rialto

Ponte di Rialto
‘Ponte di Rialto’ is een appartementencomplex met 61 middeldure koopwoningen. Het U-vormige gebouw aan een semi-open groen binnenhof ontwikkelt zich van drie lagen aan de straatzijde naar vijf lagen aan de waterzijde, waar het met de voeten in het water staat. Voor het halfverdiept overdekt parkeren wordt gebruik gemaakt van parkeerliften waarbij twee auto’s boven elkaar kunnen worden geparkeerd. Wat opvalt zijn de strakke lijnen en een gevel zonder hemelwaterafvoeren. De afvoer van de balkons hebben we opgenomen in de spouw. Ga voor meer informatie over Ponte di Rialto naar: https://kow.nl/projecten/bouwveld-j-ponte-di-rialto/

U-vormig binnengebied boven parkeren Pont Neuf

Pont Neuf
‘Pont Neuf’ bestaat uit 89 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Rochdale.. De woningen zijn gegroepeerd rond een semi-open groen binnenhof, met een 5-laags en een 8-laags gedeelte. De woningen zijn gemiddeld 45 m2 groot en bij uitstek geschikt voor jongeren en starters. Vorige week hebben de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning gekregen.

Nico Overdevest, bestuurder Rochdale: “De woningnood is groot, ook in Purmerend. Voor jongeren is het heel erg moeilijk ertussen te komen, ook omdat de stad vooral veel eengezinswoningen kent. Jongeren komen daar zelden voor in aanmerking. Pont Neuf is voor hen een kans om in Purmerend te blijven wonen.”

Meer weten over ‘Point Neuf’ ga naar: https://kow.nl/projecten/bouwveld-i-pont-neuf/